Medicinsk öronhåltagning

Vill du ta hål i öronen på ett tryggt och säkert sätt? 

Då har du kommit rätt. För det är precis vad Vi på Guld Carlsen tillsammans med Blomdahl gör. Med sterila produkter, hygieniska metoder och hudvänliga smycken sätter vi alltid din hud och din hälsa främst.

Så här går det till

1. MARKERA
Platsen där du vill ha smycket markeras med en kirurgisk märkpenna.

2. SPRITA
Huden rengörs noggrant med spritservetter.

3. STERILA ENGÅNGSPRODUKTER
Hålen görs med sterila håltagningssmycken som sitter i sterila engångshållare. De delar som du kommer i kontakt med kommer direkt ur den sterila förpackningen.

Blomdahl Medicinsk öronhåltagning

Med sjukvården som förebild
Vår medicinska håltagning bygger på modern s k aseptisk teknik från sjukvården. Det innebär att alla våra produkter och metoder är säkert utformade för att undvika smittspridning i samband med håltagningen. Den sterila metoden gör din håltagning hygienisk och säker.

 

Villkoren är:

 • Jag är minst 18 år. Om inte, ska målsman godkänna villkoren.
 • Jag/minderårig är fullt frisk och har inte några åkommor som gör att man bör avstå från öronhåltagning.
 • Efter håltagningstillfället är hålen i öronen mitt eget/min målsmans ansvar. Ett nytaget hål i örat är ett litet sår. Därför är det viktigt att ta hand om det på rätt sätt under läkningsperioden, så att det inte blir infekterat. Genom att följa skötselråden minimerar jag risken för infektion.

 

SKÖTSELRÅD – SÅ GÖR DU MEDAN HÅLEN LÄKER

 1. Rör aldrig öronen utan att först tvätta händerna.
 2. Rengör de nytagna hålen i öronen noggrant, fram- och baksida, morgon och kväll. Låt örhängena sitta i, även vid ren­göring.
  • Använd flytande tvål och rengör gärna i samband med dusch/ hårtvätt. Skölj noga med rinnande rent vatten och torka torrt med rent papper eller ren tops.
  • Övrig rengöring görs med Blomdahl Piercing Aftercare rengöringsservetter, som är skonsamma mot huden. Med dessa kommer du åt att rengöra mellan öra och smycke/lås. Låt lufttorka. Använd en ny servett per öra och rengöringstillfälle. Se till att det alltid är rent, torrt och luftigt runt de nytagna hålen.
 3. Täck öronen när du använder hårspray, parfym, smink, hårfärgningsmedel mm.
 4. Var extra försiktig när du drar kläder över huvudet så att örhängena inte fastnar i kläderna.
 5. Vid bad i bassäng, sjö eller hav: Vänta med att bada så länge som möjligt eller undvik att ha huvudet under vattnet. Efter bad, rengör antingen med flytande tvål eller Blomdahl Piercing Aftercare, rengöringsservetter – se punkt 2 ovan.
 6. Efter ca 6 veckor (ca 12 veckor för brosk) kan du byta till andra örhängen. Så här tar man bort håltagningsörhänget: Tvätta händer och öron noggrant, byt gärna direkt efter dusch/hårtvätt. Ta tag i smyckesdelen på örats framsida. Ta även tag i låset på örats baksida, med andra handen. Vicka sedan låset bestämt fram och tillbaka tills det lossnar. Ta försiktigt ut håltagningsörhänget och sätt i ett rent örhänge.

SÅ HÄR TAR DU BORT HÅLTAGNING­SÖRHÄNGET (1 MIN)

Det tar upp till ett år innan hålen är helt läkta, så tänk på följande:

  1. Var aldrig utan örhängen, eftersom hålen kan krympa och/eller växa igen.
  2. Var försiktig vid byte av örhängen. Eftersom huden som har bildats inuti hålen är tunn och skör, är det lätt att den skadas och att det uppstår en infektion. Rengör därför örhängen och händer innan bytet, samt fortsätt hålla rent, torrt och luftigt runt hålen. Om du använder örhängen med lås, bör låsen inte tryckas tätt mot örats baksida.
  3. En håltagning i örat gör huden extra känslig och risken för allergi är som störst under det första året. Därför bör du vara extra noggrann i ditt val av örhängen. I samråd med hudläkare har Blomdahl utvecklat bevisat snälla smycken som passar alla, särskilt dig som precis har tagit hål i öronen.

VIKTIGT! Rodnad och/eller svullnad och/eller smärta och/eller utslag kan tyda på infektion. Om hålet är i den mjuka delen av örat, den s k örsnibben, ta ut örhänget och tvätta rent. Om det inte börjat bli bättre när du vaknar nästa dag, kontakta läkare. Om hålet är i örats brosk ta ut örhänget, tvätta rent och kontakta läkare omedelbart.

 

Kontakt

Go Top